2014. július 20., vasárnap

KEMENCE PILISBOROSJENŐN





Manapság már számos lehetőség adódik ezen technika kivitelezésére otthonában is. Ráadásul egy kemence például a mesebeli gonosz boszorkány elintézésén kívül még többféle felhasználási móddal bír. Finom ételek elkészítése mellett nagyszerű fűtési lehetőséget is kínál. 

A beltéri kemence az állandóan lakott hagyományos családi házak fűtésén túl, alkalmas kisebb nyaralók, víkendházak esetén, ahol a távfűtés nem elérhető, a hősugárzó óriási villanyszámlát eredményez, a gázfűtés hosszútávon drága. Ráadásul ez a fajta megoldás nemcsak esztétikus, hanem illeszkedik a környezethez, az adott lehetőségekhez és egyben biztosítható a főzés is.
Kültéri kemencével  pedig a kerti partik nagyobb vendégseregének ellátásáról is gondoskodhat. Így nem kell lemondani az őszi grillezésekről, hiszen egy jól megépített, speciális kialakítású kemence alkalmas a téli hidegben is a főzésre. 

Az egyre divatosabbá váló kemence, kandalló kivitelezését érdemes olyan szakemberre bízni, aki a folyamatos fejlesztésekkel, egyéni megoldásokkal képes a megrendelő igényeihez igazítani. A kemence a Kárpát medencei főzőkultúra része, gondoljunk a friss parasztkenyér illatára, a hamuban sült pogácsára vagy kemencés lángosra, meg a sült húsokra. A búbos kemence igazi hungarikumnak mondható, amihez a szükséges hagyományos, természetes és magyar alapanyagok helyben megtalálhatók.









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése